Remake_Remodel http://remake-remodel.se Reklam som gör skillnad. Wed, 23 Sep 2020 17:54:59 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4 http://remake-remodel.se/wp-content/uploads/2019/05/cropped-cropped-PastedGraphic-3-5-32x32.jpg Remake_Remodel http://remake-remodel.se 32 32 Anyfin och Apple – lika som bär http://remake-remodel.se/reklam/apple-och-anyfin/ http://remake-remodel.se/reklam/apple-och-anyfin/#respond Wed, 23 Sep 2020 17:39:43 +0000 http://remake-remodel.se/?p=2333 Inlägget Anyfin och Apple – lika som bär dök först upp på Remake_Remodel.

]]>

I Resumé Insikts Q&A berättas att Anyfins marknadschef Mimmi Arndt inspireras av Apples legendariska reklam.  Det syns ju tydligt när man jämför deras reklamfilmer, eller hur …..

Inlägget Anyfin och Apple – lika som bär dök först upp på Remake_Remodel.

]]>
http://remake-remodel.se/reklam/apple-och-anyfin/feed/ 0
Berättigad kritik eller bara gnäll? http://remake-remodel.se/reklam/annons/ http://remake-remodel.se/reklam/annons/#respond Sun, 19 Jul 2020 18:42:30 +0000 http://remake-remodel.se/?p=2269 Inlägget Berättigad kritik eller bara gnäll? dök först upp på Remake_Remodel.

]]>

Annonstext på engelska i Dagens Nyheter? Som uppmanar oss att redan nu spela in ett meddelande som våra nära och kära kan lyssna på när vi gått hädan. Huh! Dessutom tveksamt om det är en bättre upplevelse att lyssna på än att läsa en bok.

Det bästa jag kan säga om annonsen för Skoda är att den tar ut svängarna. Fast inte på det sätt som ”kreatörena” avsåg. Än slank han ner i diket …..

Inlägget Berättigad kritik eller bara gnäll? dök först upp på Remake_Remodel.

]]>
http://remake-remodel.se/reklam/annons/feed/ 0
Art Directorn har semester. http://remake-remodel.se/reklam/art-directorn-har-semester/ http://remake-remodel.se/reklam/art-directorn-har-semester/#respond Wed, 15 Jul 2020 11:14:50 +0000 http://remake-remodel.se/?p=2258 Inlägget Art Directorn har semester. dök först upp på Remake_Remodel.

]]>

När katten är borta dansar råttorna på bordet. I det här fallet är det copywriters som har fått fria händer; vilket är ett genomgående tema när det gäller DNs Reklamcup. Särskilt kreativa verkar de inte vara, åtminstone jämfört med de som jag samarbetade med på 80- och 90-talet (ja, jag vet – djävla gubbdjävel). Att de s k kreatörerna skådar i sin egen navel har vi vant oss vid men nu, framföra allt när det gäller ”annonsen” för Rädda Barnen, har man tagit till förstoringsglaset för att få syn på själva navelluddet. Då menar jag inte att de har tagit till det urgamla knepet att utmana folk att läsa annonsen (vilket sällan eller aldrig har fungerat), i det här fallet skriver man också att ”Du kommer aldrig att vinna Reklamcupen i DN för att du kommer aldrig skriva en reklamannons.” Oj, oj, oj. Är det verkligen det som Rädda Barnen vill kommunicera? Att om man skänker pengar så kommer fler att bil s k copywriters? I så fall får vi innerligt hoppas att de blir bättre än den här plattmasken.  ”Annonsen” för IQ är inte mycket roligare och verkar att hämta inspiration från den senaste byråfesten. Jag håller med i deras slutkläm; ”Då är det inte kul längre.”

P.S. Finns det några andra sorters annonser än ”reklamannonser”, frågar sig en djävla gammal reklamgubbe. D.S.

P.P.S. På min tid fick jag lära mig att aldrig använda mig av företags logotyper i brödtext, men det är väl bara gammalt nys det också? Densamme.

 

Inlägget Art Directorn har semester. dök först upp på Remake_Remodel.

]]>
http://remake-remodel.se/reklam/art-directorn-har-semester/feed/ 0
Bra reklam för reklambyråer? http://remake-remodel.se/reklam/bra-reklam-for-reklambyraer/ Wed, 01 Jul 2020 20:02:16 +0000 http://remake-remodel.se/?p=2249 Inlägget Bra reklam för reklambyråer? dök först upp på Remake_Remodel.

]]>

 

Så var det dags för DNs årliga ”Reklamcup” igen, där reklambyråer tävlar mot varandra i att producera ”kreativa helsidor” i gissa vilken tidning. Som vanligt slår de flesta reklambyråer knut på sig själva och levererar alster som avsändaren aldrig skulle betala för om inte annonsutrymmet var kraftigt rabatterat, eller gratis, och om byrån hade mage att kräva ett arvode. Som vanligt begär man att läsaren ska vara intresserad av reklam och av att gissa gåtor. Av exemplen ovan är det väl bara Volkswagen som inte offrar sitt varumärke på ”kreativitetens” altare. De andra tre har obegripliga budskap för de icke-initierade. Det sägs ju att ingen orkar läsa texten i en annons så varför ska man göra den läsbar?!

Inlägget Bra reklam för reklambyråer? dök först upp på Remake_Remodel.

]]>
Nej! http://remake-remodel.se/reklam/nej/ http://remake-remodel.se/reklam/nej/#respond Wed, 10 Jun 2020 17:43:07 +0000 http://remake-remodel.se/?p=2229 Inlägget Nej! dök först upp på Remake_Remodel.

]]>

Den här annonsen tigger om stryk. Det är väl självklart att ingen läser en så här dåligt skriven text.  Och att ingen är intresserad av deras ”smart delfin”. Hur de dessutom bär sig åt för att ha ”sänkt effektiv ränta på i snitt 64 %” överstiger min fattningsförmåga. Kan Anyfin skriva och förklara?

Inlägget Nej! dök först upp på Remake_Remodel.

]]>
http://remake-remodel.se/reklam/nej/feed/ 0
Att profitera på pandemin. http://remake-remodel.se/reklam/att-profitera-pa-pandemin/ http://remake-remodel.se/reklam/att-profitera-pa-pandemin/#respond Mon, 04 May 2020 09:50:03 +0000 http://remake-remodel.se/?p=2214 Inlägget Att profitera på pandemin. dök först upp på Remake_Remodel.

]]>

Burger King och Coca Cola är bara några exempel på hur man helt skamlöst försöker sälja mer och/eller ”stärka” sitt varumärke genom att utnyttja människors olyckor. I det här fallet mänsklighetens olyckor. Burger Kings kampanj går ut på att man får en extra hamburgare om man använder deras bakgrund när du använder t ex Zoom. Tyvärr gäller det inte hemleverans, vilket innebär att man måste pallra sig dit med risk för liv och lem. En burgare eller döden? ”Have it your way.” som de säger på BK.

Inlägget Att profitera på pandemin. dök först upp på Remake_Remodel.

]]>
http://remake-remodel.se/reklam/att-profitera-pa-pandemin/feed/ 0
Har Sibylla drabbats av virus? http://remake-remodel.se/reklam/har-sibylla-drabbats-av-virus/ http://remake-remodel.se/reklam/har-sibylla-drabbats-av-virus/#respond Mon, 27 Apr 2020 14:31:56 +0000 http://remake-remodel.se/?p=2200 Inlägget Har Sibylla drabbats av virus? dök först upp på Remake_Remodel.

]]>

Sibylla verkar vara glada om kunderna trängs utanför deras korvmackar, inte minst nu i Corona-tider. Eller hur ska man annars tolka deras reklamkampanj  ”I nöd och lust”? Framför allt filmen är inte särskilt subtil där man skryter om att Sibylla har stekt korv och hamburgare under alla möjliga kriser men dom glömde bland annat andra världskriget och Tsunami-katastrofen. Och självklart inte ett ord om det som vi alla pratar om (och mer eller mindre lider av) idag. Precis lika osmakligt som deras hamburgare. Vi får hoppas att ingen är så dum att de går närmare än två meter från Sibyllas korvmojer.

Inlägget Har Sibylla drabbats av virus? dök först upp på Remake_Remodel.

]]>
http://remake-remodel.se/reklam/har-sibylla-drabbats-av-virus/feed/ 0
Vad var det jag sa? http://remake-remodel.se/reklam/vad-var-det-jag-sa/ http://remake-remodel.se/reklam/vad-var-det-jag-sa/#respond Thu, 05 Mar 2020 15:54:59 +0000 http://remake-remodel.se/?p=2185 Inlägget Vad var det jag sa? dök först upp på Remake_Remodel.

]]>

Häromveckan ondgjorde jag mig över Burger Kings ”Something is rotten at Burger King”-kampanj kreerad av reklambyrån Ingo. Enligt egen utsago har kampanjen delat svenska hamburgerätare i två läger; de som vill ha sin med cheese och de som föredrar mögel.

Inlägget Vad var det jag sa? dök först upp på Remake_Remodel.

]]>
http://remake-remodel.se/reklam/vad-var-det-jag-sa/feed/ 0
Äntligen bra reklam http://remake-remodel.se/reklam/antligen-bra-reklam/ http://remake-remodel.se/reklam/antligen-bra-reklam/#respond Wed, 04 Mar 2020 14:07:03 +0000 http://remake-remodel.se/?p=2174 Inlägget Äntligen bra reklam dök först upp på Remake_Remodel.

]]>

Hatten av för Logitech och deras reklambyrå Wenderfalck för att på ett mycket smart (på gränsen till genialt) sätt lyfta fram företagets USP.

Inlägget Äntligen bra reklam dök först upp på Remake_Remodel.

]]>
http://remake-remodel.se/reklam/antligen-bra-reklam/feed/ 0
Rekord i ineffektiv reklam? http://remake-remodel.se/reklam/rekord-i-ineffektiv-reklam/ http://remake-remodel.se/reklam/rekord-i-ineffektiv-reklam/#respond Sun, 01 Mar 2020 15:07:42 +0000 http://remake-remodel.se/?p=2161 Inlägget Rekord i ineffektiv reklam? dök först upp på Remake_Remodel.

]]>

Hoppas att de har skrivit fel, att det ska vara miljard i stället för miljon. Och, om inte, att alla inblandade har jobbat gratis, t ex arbetsgruppen på Acne som bestod av 13 personer, de ansvariga på Svenska Freds som var fem till antalet, plus Redpipe och Mobiento som stod för ”sound design” respektive det digitala. Vi får också hoppas att annonsplatserna på bio, utomhus och i Expressen och Dagens Industri inte tog betalt för utrymmet.

”Genom att behandla freden till en fysisk produkt förvandlade vi målgruppen från givare (någon som ger för att vara snäll) till investerare (någon som köper för att vara smart). Det gick alltså från en ”god gärning” till ett logiskt beslut, vilket är ett grundläggande skifte”, säger Matthew Hearle, senior planner på Acne. Är det någon annan än jag som inte fattar ett dugg?

P.S. En halv miljon räcker väl knappt till fika på alla arbetsmöten som har gått åt för att komma fram till denna briljanta idé. D.S.

Inlägget Rekord i ineffektiv reklam? dök först upp på Remake_Remodel.

]]>
http://remake-remodel.se/reklam/rekord-i-ineffektiv-reklam/feed/ 0